Geschiedenis van het bedrijf

De boomkwekerij PuttePlant vindt zijn oorsprong in 1966, toen Hugo Verstraeten in de toenmalige "Beerzelhoek" in Putte een klein tuinaanleg bedrijfje opstarte, met daaraan gekoppeld een kleine boomkwekerij. Een tiental jaren later verhuisde het bedrijf naar de Mechelbaan 642 te Putte - Peulis, waar geleidelijk aan een volledig nieuw tuincentrum werd uitgebouwd, met bijhorende bloemenserre en boomkwekerij; tevens werd de afdeling tuinaanleg stopgezet.

Toen de meewerkende kinderen bij in het bedrijf kwamen, werd in 1990 de BVBA Bloemen en Plantencentrum Verstraeten opgericht, welke het TUINCENTRUM en de ganse kleinhandel omvatte, en de Handelskwekerij Hugo en Carl Verstraeten F.V. stond voortaan in voor de BOOMKWEKERIJ en GROOTHANDEL in boomkwekerijgewassen.

Beide bedrijfszetels waren dus op hetzelfde adres gevestigd, tot in 2007 met het oog op bedrijfsopvolging - de bedrijfszetel van de boomkwekerij en groothandel overgebracht werd naar Kruisstraat 2 te Putte - Peulis, waar huidig bedrijfsleider Carl Verstraeten het bedrijf verder zette.

Om naamsverwarring met Bloemen- en Plantencentrum Verstraeten BVBA te voorkomen, wordt voortaan verder gewerkt onder de benaming "PuttePlant", waarin sinds juli 2015 ook de derde generatie zijn intrede deed ; Bram Verstraeten komt op 20 jarige leeftijd het bedrijf vervoegen

Verder hebben wij 2 vaste arbeidskrachten, in het hoogseizoen aangevuld door enkele losse deeltijdse werknemers.

Wij zij aangesloten bij de "Boomtelersfederatie Noord Belgie" en het "Algemeen Verbond van de Belgische Sierteelt".